Punct final la Cupa Toamnei, eveniment ce a reunit mai multe competitii sportive dedicate persoanelor cu handicap

0
53

In perioada 21-24 octombrie 2019 s-a desfasurat la ConstantaCupa Toamnei pentru persoanele cu dizabilitati, eveniment ajuns la cea de-a opta editie.

Luni, 21 octombrie competitiile sportive au debutat cu un concurs de sah, turneu disputat in incinta Intelect Parc din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta. Partidele au fost jucate „pe ceas”, fiecare jucator avand la dispozitie 20 de minute pentru a-si invinge adversarul, in sistemul „fiecare cu fiecare”. Laureatii turneului au fost: Babusca Mitica – locul 1, Toporan Marian – locul 2, Ene Mitica – locul 3 si Toader Nicusor – locul 4.

Marti, 22 octombrie concurentii s-au intrecut la concursul de rummy, desfasurat la aceeasi locatie, Delfinariul din Constanta. Cei 16 competitori au fost repartizati la 4 mese de concurs, jucandu-se in sistem eliminatoriu, sferturi de finala, semifinale si finale. Castigatorul turneului a fost Ene Mitica, podiumul de premiere fiind completat de Bucur Alexandru, Pribaga Ionut si Mina Iani.

Si pentru ca vremea de la jumatatea lunii octombrie ne aminteste mai degraba de o vara tarzie, „ostilitatile” au continuat miercuri, 23 octombrie cu intrecerea de darts care s-a tinut in aer liber, de asemenea in incinta Intelect Parc. Cei 20 de participanti au fost impartiti in 2 grupe, primii 4 clasati calificandu-se in faza finala a competitiei, unde performerii au fost: locul 1 – Toader Nicusor, locul 2 – Palabuiuc Raducu, locul 3 – Dascalu Anisoara, locul 4 – Abdula Ergean.

Ziua de 24 octombrie a fost poate si cea mai asteptata, fiind dedicata competitiei de tenis de masa, la care au participat 16 jucatori. Dupa un „maraton tenisistic” de aproape sase ore si jumatate, timp in care sportivii s-au intrecut atat la proba de simplu, cat si la cea de dublu, premiantii au fost:

Turneul de simplu:

Locul I – Banciu George (Constanta) – jucator in scaun rulant

Locul II – Gheorghe Marian (Constanta)

Locul III – Severin Bogdan (Constanta)

Locul IV – Palabuiuc Raducu (Constanta).

Turneul de dublu:

Locul I – Toader Nicusor & Dascalu Anisoara (Constanta)

Locul II – Palabuiuc Raducu & Severin Bogdan (Constanta)

Locul III – Gembasanu Ion & Banciu George (Constanta) – jucatori in scaun rulant

Locul IV – Gheorghe Marian (Constanta) & Gazdaru Marin (Constanta).


„Tin sa felicit toti membrii AJCSPH care au raspuns inca o data pozitiv chemarii noastre la aceste concursuri atat de populare in randul persoanelor cu handicap, atat castigatorii, cat si ceilalti participanti! Se vede ca antrenamentele dau roade si sunt mandru de voi pentru ca ati facut progrese remarcabile la toate ramurile sportive. Asa cum bine stiti, la initiativa fostului selectioner al nationalei masculine de handbal, domnul Aihan Omer , se formeaza o echipa de handbal pentru sportivii cu handicap, iar sambata vom avea primul antrenament, asa ca va astept sa imbratisati si aceasta disciplina sportiva, pe care de acum inainte o vom prinde in calendarul competitional”, a spus la finalul competitiilor domnul Ion Gembasanu, presedintele Asociatiei Judeteane Constanta a Sportului Persoanelor cu Handicap.

„De asemenea, ma inclin si tin sa multumesc tuturor partenerilor care luna de luna fac tot posibilul si ne sprijina ca aceste competitii sa aiba loc: Primaria Constanta prin Directia Generala de Asistenta Sociala Constanta, Centrul de zi Arka, Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta prin Intelect Parc, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta si Asociatia Sport Pentru Sanatate, coechipierul nostru in organizarea evenimentelor sportive”, a completat domnul Ion Gembasanu.

Cupa Toamnei face parte dintr-o serie de evenimente sportive menite sa conduca la integrarea persoanelor cu dizabilitati in societate si la constientizarea faptului ca practicarea sportului are un rol benefic atat in mentinerea sanatatii fizice si psihice a fiecaruia dintre noi, cat si in dezvoltarea personala si in comunicarea dintre oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here